Dordrecht, Netherlands

Trek je paarse kleding maar uit de kast, want het is Paarse Vrijdag!

Seksualiteit en diversiteit zijn steeds vaker het gesprek van de dag al helemaal op Paarse Vrijdag. Dan laten middelbare scholieren hun solidariteit zien naar mensen uit DE LGHBT-gemeenschap. Ook Kunstmin besteedt extra aandacht aan Paarse Vrijdag.
Marie Frenay | 9 december 2022 15:00 | Aangepast op 9 december 2022 15:00
Scholen in Dordrecht, maar ook over de rest van de wereld, kleuren op vrijdag 9 december paars. Op sommige scholen worden regenboogvlaggen opgehangen of paarse ballonnen opgeblazen, terwijl sommige scholieren paarse armbanden en kleding dragen. Op Paarse Vrijdag staat alles in he teken van seksuele- en genderdiversiteit.

Paarse Vrijdagavond
Ook Kunstmin -in samenwerking met Poppodium Biblot, Bibliotheek Aanzet, en Popcentrale- blijft vandaag niet achter. De organisatie heeft een Paarse Vrijdagavond in petto. Bezoekers van het evenement kunnen tijdens deze paarse avond vragen stellen over gender, seksualiteit, coming-out en emancipatie.

Na het gesprek kunnen de voetjes van de vloer, want dan komen twee dj’s een feestje bouwen. Zouf lebouf en Hoax LeBeau draaien tot in de laatste uurtjes wat muziek voor het publiek.

Dresscode: paars!
Het evenement neemt plaats in de Popcentrale van 19.30 tot 00.30 uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en te luisteren naar de verhalen. De avond is namelijk helemaal gratis. Maar let op! Er is wel een dresscode en je raadt het al, die is paars of violetta.

Lees meer over:

paarse Vrijdag|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Omstreden onderwijsassistent vangt bot bij rechter, ontslag was terecht

Het ontslag van de christelijke onderwijsassistent Benny Elwuar door stichting H3O was terecht, dat ...