Dordrecht, Netherlands

Vragen over jeugdhulp? Stel ze tijdens de bijeenkomst ‘Luister ook eens Naar Mij’

Jeugdhulp valt sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Deze stelselwijziging veroorzaakt nog steeds problemen voor sommige mensen, meldt het Ouderplatform Zuid-Holland-Zuid. De organisatie heeft daarom besloten om een bijeenkomst te organiseren: ‘Luister ook eens naar mij’.
Marie Frenay | 14 november 2022 16:27 | Aangepast op 14 november 2022 16:27
De veranderingen werden zeven jaar geleden doorgevoerd en toch lijken nog steeds mensen tussen wal en schip te vallen. Het ouderplatform besloot daarom een bijeenkomst te organiseren in Wijkcentrum De Koloriet in Dordrecht.

Het gesprek aangaan
Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers in gesprek gaan en vragen stellen aan verschillende organisaties en sprekers. Het jongerennetwerk, het Ouderplatform Zuid-Holland-Zuid en de Adviesraad Wmo & Jeugd zullen aanwezig zijn.
Op deze manier kunnen de geïnteresseerden meer informatie verzamelen over de Jeugdwet, de Wmo, de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Participatiewet.

Ervaringsdeskundigen
Ook jongeren die zelf met jeugdhulp te maken hebben gehad laten tijdens deze avond van zich horen. Zij behoren tot de groep Experienced Experts. Dit zijn jongeren die in aanraking zijn geweest met jeugdhulp en getraind zijn om andere jongeren te helpen of om organisaties te adviseren.

Aanmelding
Iedereen is welkom tijdens deze avond en je hoeft er niks voor te betalen. Het enige wat je wel van te voren even moet regelen is je aanmelding en dat kan door een mailtje te sturen naar die adres: regieinderegio@ouderszhz.nl. Of door je aan te melden via dit formulier!
De bijeenkomst wordt georganiseerd op 16 november vanaf 19.30 uur.

Lees meer over:

jeugdhulp|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Samenwerkende Jeugdhulp verhuist naar grotere locatie Stadspolders

Het is niet fijn dat er zoveel voorzieningen nodig zijn voor jeugdhulp in Dordrecht, maar van de ope...