Dordrecht, Netherlands

Dieren gebruiken voor levende kerststal ‘not done’ volgens Duurzaamheidscentrum Weizigt

De ezels van het duurzaamheidscentrum zijn al helemaal klaar voor de kerstdagen Jeroen Niemeijer
Het Duurzaamheidcentrum Weizigt nodigt Dordtenaren op 16 december uit om een kijkje te komen nemen bij de levende kerststal, maar de beruchte ezel en schaap die blijven dit jaar lekker warm op stal staan.
Marie Frenay | 6 december 2022 15:44 | Aangepast op 6 december 2022 15:44
Jozef, Jezus en Maria zullen tijdens de levende kerstmarkt in de spotlight staan. En de dieren? Die blijven dit jaar veilig en lekker warm in hun stallen staan.

Commotie rondom kerststal op de kerstmarkt
Een kerststal met levende dieren werd voor het laatst in 2019 georganiseerd op de kerstmark. Sindsdien is er veel veranderd. De Partij voor de Dieren stelde in mei kritische vragen over de kerststal met dieren. De verhuurder van de kerststal kreeg ook veel kritiek over zich heen. Bert’s Animal Verhuur zou de dieren namelijk verwaarlozen. BOOS besteedde zelfs een hele aflevering aan de misstanden. Lees hier meer over de commotie.

Niet meer van deze tijd
Het duurzaamheidscentrum heeft er daarom voor gekozen om dit jaar geen dieren te gebruiken voor de kerststal. “Het wordt tegenwoordig niet meer gewaardeerd. Het is eigenlijk not done”, zegt Xandra Doornbos namens Weizigt.

Het is wel mogelijk om de dieren een aai te geven in de stallen. “Momenteel worden de stallen uitgebreid. Kinderen kunnen dan de dieren aaien, maar wel onder toezicht van ervaren begeleiders”, zegt Doornbos. Normaal gesproken kan het publiek de dieren ook aaien in de wei. “De wei bestaat uit twee delen. In het eerste deel kan het publiek komen en in het tweede deel kunnen de dieren zich terugtrekken. De dieren kunnen er zo voor kiezen of ze geaaid willen worden”, voegt de woordvoerster eraan toen.

Verschillende activiteiten
Behalve de levende stal en het aaien van de dieren zijn er ook allerlei activiteiten ingepland. Er worden knutselactiviteiten georganiseerd voor de kinderen, er draait gezellige kerstmuziek en het is mogelijk om marshmallows te roosteren boven grote vuurschalen.

Jong en oud is op 16 december welkom om kerst te vieren op de staatsboerderij aan de Van Baerleplantsoen tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

Lees meer over:

kerststal|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38