Dordrecht, Netherlands

Dordrecht Marketing wil toerisme hoger op de politieke agenda: 'Dít is het moment'

Toerisme moet hoger op de politieke agenda komen, als het aan Gerben Baaij van Dordrecht Marketing ligt. "Het is niet alleen economisch belangrijk, maar ook sociaal en maatschappelijk."
Stephanie Roggekamp | 27 januari 2022 16:14 | Aangepast op 27 januari 2022 16:14
Met zijn oproep borduurt Baaij voort op de 'Toerisme paragraaf', die Dordrecht Marketing samen met andere organisaties uit de toeristische sector aan het kabinet heeft aangeboden. Hierin staan tien actiepunten die kunnen helpen de toerismesector uit de crisis te trekken en daarmee Nederland weer op de kaart te zetten. Baaij: "Dit is het moment."

Net als in veel andere sectoren zijn ook in de toeristische sector de gevolgen van de coronapandemie zichtbaar. 'Maar de toeristische sector van Nederland is trots, weerbaar en veerkrachtig. Er is de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de Nederlandse economie na de pandemie. Om uit de crisis te komen met een sterkere en meer toekomstbestendige sector', schrijven de partijen in hun 'Toerisme paragraaf'.

Essentiële rol voor onderwijs
Een van de actiepunten is een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Opleidingen zouden een essentiële rol spelen in de toekomst van de arbeidsmarkt, maar bij de opleiding Travel & Leisure aan het Da Vinci College is sprake van een terugloop van het aantal studenten. Waar er twee jaar geleden nog 120 studenten voor de opleiding kozen, zijn het er nu nog maar 76.

De studenten die nog wél voor deze opleiding kiezen, maken die keuze weloverwogen. Ze weten hoe belangrijk ze straks zijn. Docent Marjolein Labruijere: "Waar personeel ontslagen wordt, zijn stagiaires weer welkom. We houden nauw contact met bedrijven om te kijken hoe we kunnen helpen."

Dordrecht Marketing en de andere organisaties willen met het nieuwe kabinet in gesprek om de komende maanden en jaren samen te werken aan het herstel van de sector.

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Waarom er in december duizenden Amerikaanse toeristen in Dordrecht zijn

Warm gekleed, in groepjes van twintig en fanatiek fotograferend: Dordrecht wordt deze maand overspoe...

Van leegstand naar hippe winkels; Voorstraat-West komt op

De langste winkelstraat van Nederland. Zo stond Voorstraat-West bekend, maar door de jaren heen is e...

Lokale cadeautjes worden bezorgd met de tax

De gemeente Dordrecht komt samen met Dordrecht Marketing en de POBD met extra initiatieven om ondern...

Dordtse cadeaubon opsteker voor lokale ondernemers

Er zijn natuurlijk al tal van cadeaubonnen, maar eentje die specifiek in te leveren is in onze eigen...