Dordrecht, Netherlands

Hier gaan er straks 20.000 pakketten per uur over de lopende band

Het sorteercentrum Dennis Koorevaar
Bij het nieuwe pakketsorteercentrum van DHL op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 in Dordrecht gaan er sinds kort 7.000 pakketten per uur over de lopende band. Vanwege de ligging is het sorteercentrum hier gevestigd. Op deze manier kan het postbedrijf het zuidelijke deel van Nederland een stuk sneller bereiken.
Dennis Koorevaar | 9 november 2022 10:30 | Aangepast op 9 november 2022 10:30
"Nu zijn het nog 7000 pakketten, maar we zitten nog in de opstartfase," vertelt vestigingsmanager Rob Koolen. "Per week doen we steeds iets meer. Tegen de tijd van Black Friday zitten we op de 10.000 en volgend jaar moeten we op onze maximale capaciteit zitten met 20.000 pakketten per uur."

Lange weg
Maar voordat het pakketje bij jou bezorgd wordt, legt het nog een flinke weg af. Eerst worden karren vol met onderbroeken, kinderspeelgoed en stofzuigers per vrachtwagen bij het sorteercentrum afgeleverd. Vervolgens wordt de vrachtwagen gelost en staat er een medewerker op de pakjes te wachten.
De pakketjes gaan hier over de band Dennis Koorevaar
Koolen: "De ladingdragers, (karren vol pakketten, red.) zetten we aan de lopende band. We hebben acht lopende banden en per band kunnen we 2500 pakketten per uur verwerken. Zo kom je uit op die 20.000 van eerder." Het werk wordt verdeelt onder 75 medewerkers. Die menskracht is nodig om de pakketjes op de banden te leggen en aan het eind van de rit weer in de karren te krijgen zodat de vrachtwagen ze weer kan meenemen. "Het zijn er nu nog 75, maar als we volledig draaien kan dat nog oplopen naar 125 tot 150."

Als de pakjes plaats hebben genomen op de band wordt er gekeken naar het label. De potentiële Sinterklaas- en kerstcadeaus worden met het label naar boven op de band gelegd. De camera's boven de band kijken naar dat label. Aan de hand van het adres wat er op staat weet het pakketje waar die naar toe moet.

CityHubs
Aan het eind van de band worden de pakjes weer in de vrachtwagen geladen. Die rijdt vervolgens naar een van de Cityhubs in het land. Dat zijn de kleinere sorteercentra waar wordt bepaald welk pakketje uiteindelijk met welke bezorger mee gaat.

Wil je zien hoe de pakketjes over de lopende band gaan? Kijk hier dan naar onze video:

Lees meer over:

DHL|post|sorteercentrum|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35