Dordrecht, Netherlands

Horecapersoneel vinden blijkt lastige opgave richting zomer: ‘Missen vooral vakkrachten'

Personeel aan het werk in Restaurant Post Corrado Francke
Dordtse horeca kunnen nog maar moeilijk aan nieuw personeel komen. Met de zomer in aantocht is dat reden voor zorgen bij ondernemers. “Het is echt een probleem, vooral de keuken. Dat is echt een drama”, ziet Ferry de Klerk van Café Restaurant Merz.
Corrado Francke | 1 juni 2022 15:57 | Aangepast op 1 juni 2022 15:57
De een maakt zich nog weinig zorgen over de bezetting in de zomer, terwijl de ander weet dat hij moet improviseren. De Klerk moet zelf in de keuken gaan werken. “Maar dat is niet waar ik heel erg gelukkig van word”, zegt hij, omdat hij ook andere taken moet oppakken.

Restaurant Post merkt ook moeilijkheden bij het vinden van nieuw personeel. “Vooral vakkrachten missen we”, ziet eigenaar Alex Verburg. “Wij kunnen de boel nog net in stand houden. We merken wel dat het, als er een vacature openstaat, het lang duurt voor die ingevuld is.”
Corona is volgens hem de veroorzaker van het tekort. “Veel collega’s hadden iets anders gezocht en het was meteen erg druk, dus er was veel personeel nodig.”

Bistro Twee33 maakt zich, in de woorden van eigenaar Frank Mol, minder zorgen met de zomer in aantocht. “Met de nieuwe mensen vangen we het personeel goed op.” Hij geeft aan dat zijn restaurant in de zomer de reguliere openingstijden kan behouden.

Bij Post en Merz is dat anders. Post is vier zondagen in juli en augustus gesloten, Merz sluit in de zomer voor tien dagen de deuren zodat De Klerk met zijn personeel ook even van een vakantie kan genieten.
Restaurant Post Corrado Francke

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Maher leerde Dordrecht falafel en döner kebab eten: 'Het was een gat in de markt'

Van falafel hadden de meeste Dordtenaren nog nooit gehoord. Maher Nakhla reed half Nederland door en...

Langer in de kroeg en hardere muziek: groen licht voor nieuwe horecanota

Goed nieuws voor kroegtijgers: cafés in de Dordtse binnenstad krijgen definitief meer ruimte. Zij ku...

Donderdag in Eilandleven: horeca-tycoon Bjorn van Dijl

Wie is de man achter de Willaerts Group. met restaurants in Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht en ...

'Dordt moet veel levendiger worden', dus krijgen cafés en clubs meer ruimte

Kroegen in de Dordtse binnenstad mogen vanaf komend terrasseizoen langer open blijven en meer geluid...

College wil snel nieuw horecabeleid

Burgemeester en wethouders willen dat de gemeenteraad haast maakt met de besluitvorming over een ni...

Leprooshuis is nu een modern stadsklooster met ruimte voor rust en verbinding

Een nieuwe bestemming voor het Leprooshuis op de hoek van de Vriesestraat en Vest in het centrum van...