NL-DOET bij Stadslandbouwkas

Handen uit de mouwen. Handen in de aarde. Handen in het sop!

Dat was zaterdag het thema bij NL-DOET in de ecologische stadslandbouwkas de “Oude Beer”. Er werd dus 'onkruid' geschoffeld, gezaaid en vooral werd het glas van de kas schoongemaakt. Dat laatste is hard nodig want vooral het voorbij razende verkeer op de A16 zorgt voor veel roet en ander vuil op het glas van de kas.

Voorzitter Arie van Zanten is blij met de vrijwilligers die zich aangemeld hadden voor de NL-DOET dag: 'We zien allemaal nieuwe en jonge gezichten en dat is mooi dat er mensen zijn die op deze manier kennis maken met de ecologische stadslandbouwkas'.

De kas is 4000 m2 groot en er worden allerlei producten verbouwd zoals tomaten, groenten en planten. Maar er hangen ook donkere wolken boven de stadslandbouwkas.

Van Zanten: 'Over ongeveer drie jaar zullen we hier weg moeten omdat de gemeente Dordrecht andere plannen heeft met deze locatie. We zijn ons al aan het oriënteren op andere locaties, maar zullen de nieuw te kiezen gemeenteraad, in maart 2022, uitdagen om kleur te bekennen en te kiezen voor ecologisch landbouw en duurzaamheid'. www.youtube.com/watch?v=adYYNR8U0_I

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)