Nog meer 400 jaar synode

08 november 2018 14:34

Twee activiteiten in het kader van de herdenking van 400 jaar synode zijn wel te verwachten: er is een tentoonstelling in de Grote Kerk en de kerk heeft een mediatour. Minder orthodox: er wordt een glossy uitgegeven over de synode.

In de Grote Kerk is een tentoonstelling ingericht met werk van de Groningse schilder Henk Helmantel. Daar is onder andere zijn interieurschildering van de kerk te bewonderen.

Bovendien is er in dit winterseizoen een mediatour beschikbaar waarmee de bezoeker informatie op kan vragen tijdens zijn bezichtiging van de kerk.In drie kapellen wordt informatie gegeven over de synode.

In tegenstelling tot ‘gewone’ jaren blijft de kerk dan ook open tijdens het winterseizoen. De openstelling is van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Christelijke uitgeverij ‘De Vuurbaak’ brengt een glossy uit over de Dordtse Synode met als titel ‘Dordt400’. De uitgever vindt dat de historische gebeurtenis op begrijpelijke wijze aan het publiek moet worden gepresenteerd.

De eerste twee exemplaren zijn al aangeboden aan burgemeester Wouter Kolff en aan fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij. Bij de opening van de manifestatie zaterdag krijgt koning Willem Alexander een exemplaar, net als alle andere genodigden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)