Nu Niet Zwanger ter voorkoming van veel leed

De gemeente Dordrecht heeft het project Nu Niet Zwanger, waarbij kwetsbare potentiële ouders worden ondersteund om regie te nemen over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

In het project wordt samengewerkt door gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, sociaal wijkteam, Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, zorgaanbieders en gemeente. Het richt zich op kwetsbare potentiële ouders, waarbij het vanwege hun complexe situatie (zeer) problematisch is wanneer zij in deze fase van hun leven vaak ongepland en ongewenst zwanger worden. Denk daarbij aan ernstige psychiatrische problematiek, verslaving, dakloosheid of loverboyproblematiek. Het kind kan dan geen veilige en gezonde leefomgeving worden geboden.

De samenwerking zorgt ervoor dat ieder kind een goede start krijgt. De start begint al voor de conceptie en duurt voort tijdens de zwangerschap, bij de geboorte en daarna.

In andere steden heeft een dergelijk project al geleid tot meer dan 80% van de ouders die hun kinderwens besloten uit te stellen. Dit voorkomt veel leed.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)