Onbegrip over verdwenen zebrapad bij Johan de Wittbrug

Het zebrapad en de haaientanden bij de Johan de Wittbrug komen niet meer terug. Na de recente renovatie van het gebied is tot verbazing van de weggebruikers de oversteekplaats verdwenen.

Volgens de gemeente een bewuste keuze, omdat de nieuwe inrichting van het gebied bijdraagt aan de veiligheid van het gebied. Bovendien zijn de werkzaamheden nog niet afgerond. De Vest verandert ook, daar wordt het asfalt nog vervangen door klinkers en verdwijnen de parkeerplaatsen.


'Achterlijk'
Dordtenaren begrijpen er alleen weinig van, blijkt uit de reacties onder het bericht van de gemeente over de wijzigingen op Facebook. 'Keep on dreaming, gemeente" en 'Ze rijden daar als gekken, het is weer wachten op ongelukken', zijn enkele reacties.

"Wat is dit voor achterlijks?", vraagt Robbert-Jan de Smit zich bijvoorbeeld af. "Mèt maatregelen is het daar al link." Chantal de Paus die tegenover het kruispunt woont beaamt dat.

"Er mag nu dan een in-/uitritconstructie zijn aangelegd die voetgangers nog steeds voorrang geeft, maar oversteken was al levensgevaarlijk toen het zebrapad er nog lag. Ik kijk vanuit mijn woning recht op deze kruising en zie hoeveel harder er nu gereden wordt. Dit is voor het winkelgebied absoluut geen vooruitgang."

Nieuwigheid
Jan-Kees de Zeeuw geeft de gemeente echter het voordeel van de twijfel en hoopt dat het verkeer nog aan de veranderde verkeerssituatie moet wennen. "Ben benieuwd, vanochtend kwamen vrijwel alle auto’s keihard vanaf de rotonde de bocht om zodat veilig oversteken juist minder goed mogelijk was. Maar misschien is dat de nieuwigheid."

De overige veranderingen vinden plaats na de feestdagen, de gemeente houdt in de gaten of alle aanpassingen in de praktijk goed uitwerken.

Foto: Gemeente Dordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)