Onrustige begrotingsbehandeling

13 november 2019 16:52

De sfeer was gespannen dinsdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De begroting en de Sportboulevard stonden op het programma, maar dat tweede punt werd aan het begin al van de agenda gehaald. Beter voor Dordt wilde uitstel, omdat er nog een hoop vragen niet beantwoord waren.

Onzin, vonden onder meer VSP, GroenLinks en D66. "Ik voel me voor schut staan voor de raad maar ook voor alle inwoners die met sport te maken hebben," zei Kitty Kruger van GroenLinks. Het dossier bezorgt de partijen al langer hoofdpijn; in september werd duidelijk dat er veel achterstallig onderhoud is en dat exploitant Optisport geen geld heeft om alles op te knappen. Het is onduidelijk wanneer het langlopende dossier nu wel besproken wordt.

Paradepaardje
De rust keerde niet echt terug door een andere zet van Beter voor Dordt. David Schalken-den Hartog ruimde tijdens zijn woordvoering tijd in om een nagemaakte Dordtpas te overhandigen aan zijn wethouder Piet Sleeking. Dat schoot bij veel oppositiepartijen in het verkeerde keelgat.

Ze noemden het een regelrechte reclamestunt van de partij. Beter voor Dordt was zich van geen kwaad bewust. Volgens Osman Soy heeft de partij al jaren gestreden voor de invoering van deze kortingspas en wilde ze hun enthousiasme alleen maar benadrukken.

Op- en aanmerkingen
In de daarop volgende uren kwamen ook alle andere fracties aan het woord. Ze uitten hun optimisme, maar vooral ook hun bezorgdheid over de opgestelde begroting.

In totaal werden 11 moties en 8 amendementen ingediend. Van de moties werden er 5 aangenomen, van de amendenementen 6. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met de begroting in het algemeen. De komende weken zullen in de commissievergaderingen de stand van de ingediende voorstellen worden besproken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)