Ook de Online Pride afgelast: 'Focus verleggen naar 2021'

Het bestuur van Dordrecht Pride heeft ook het online evenement, dat op 5 september zou worden gehouden, afgelast. "We zitten nu in een periode waarin meer mogelijk is, en het leek ons niet heel sterk om met een online editie te komen", laat organisator Lennart Lenskens weten.

Nu de focus door versoepeling van de corona-maatregelen meer op buitenevenementen ligt, denkt hij vooral dat mensen buiten weer zichtbaar willen zijn. "Ik denk niet dat iedereen weer zo snel achter de computer gaat zitten voor zo'n evenement."
 
Er waren voor de online editie verschillende ideeën zoals het herhalen van de Roze Ode aan de Synode, een talkshow en een live DJ op het dak van een gebouw, maar volgens Lenskens werd dit organisatorisch en financieel moeilijk. "We krijgen het in zo'n korte tijd niet voor elkaar."

Eerder werd al het reguliere evenement van Dordrecht Pride geannuleerd. "We gaan ons nu op de Pride maand in juni 2021 richten", aldus Lenskens. "Met al het enthousiasme en energie gaan we er dan weer vol voor, want het blijft belangrijk om te strijden voor acceptatie, ook na de coronaperiode."

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)