Ook dit jaar weer geen Kerstmarkt

10 juni 2021 15:43

Hoewel we nu nog te maken hebben met zomerse temperaturen, heeft de gemeente alvast een beslissing genomen over hét Dordtse evenement in december. Vanwege de coronapandemie moest de Kerstmarkt vorig jaar geschrapt worden en ook dit jaar ziet de organisatie het somber in, ondanks de aangekondigde versoepelingen.

“De Kerstmarkt Dordrecht trekt jaarlijks tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers, uit binnen- en buitenland,” laten de gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners weten. "Bij dergelijke bezoekersaantallen is het onmogelijk om, bijvoorbeeld, aan de 1,5 meter-eis te voldoen, mocht die nog gelden. Omdat het evenement zich afspeelt in de openbare ruimte, zonder afscheidingen of hekken, zijn er ook geen mogelijkheden om te werken met reserveringen, sneltesten of vaccinatiebewijzen. Aanpassingen om dat mogelijk te maken vergen een aanpassing van het concept op een wijze die geen recht doet aan het evenement en het concept, maar vooral niet op een wijze die voldoet aan de verwachtingen van inwoners, bezoekers en deelnemers."

Wel sfeervol

De organisatoren bieden wel een alternatief aan: de Dordtse Decemberdagen. Die werden vorig jaar in het leven geroepen, maar konden niet volledig doorgaan zoals gepland. Onder meer de lichtjestocht in de binnenstad (het Dwaalspoor) moest voortijdig worden stopgezet, omdat er teveel mensen op af kwamen.

Dit jaar wordt er onder meer ingezet op extra aankleding, uitbreiding van de verlichting, straatmuziek en -theater en grotere kerstbomen. Wethouder Maarten Burggraaf is enthousiast over het alternatief: “Het is belangrijk dat we in de decemberperiode winkels en horeca in onze binnenstad, die een zware tijd hebben gehad, een steuntje in de rug geven. Ik denk dat de Dordtse Decemberdagen dat kunnen doen. Wij hebben nu anders dan in 2020 de gelegenheid te zien wat het oplevert als het gehele concept met alle voorgenomen onderdelen kan worden uitgevoerd.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)