Ook winkeliers willen meer versoepelingen

22 februari 2021 17:32

Het kabinet buigt zich over eventuele versoepelingen die dinsdag kunnen worden aangekondigd tijdens de persconferentie. Middelbare scholen mogen waarschijnlijk gedeeltelijk open en ook de kappers mogen onder strenge voorwaarden weer klanten ontvangen. Niet iedere ondernemer vindt dat een terechte beslissing.

¨We hebben toegeleefd naar 3 maart om weer open te gaan en dat is ook hard nodig,¨ zegt Marian die meerdere winkels heeft in de Dordtse binnenstad. Ook Henriette van van bloemenwinkel Blooming zegt dat de zaken slecht gaan: “Het is echt heel moeizaam. Ik hoop dat wij iets meer kunnen doen, want op deze manier gaat het niet.“

Momenteel mogen winkeliers meedoen aan het zogeheten ‘Click & Collect’. Bij nieuwe versoepelingen mogen winkeliers wellicht ook klanten op afspraak ontvangen. “Dat is weer een doekje voor het bloeden,” zegt Marian. “Beide maatregelen zijn zoethoudertjes en daar moeten we wat mij betreft geen genoegen mee nemen.” Ook Henriette ziet dat mensen vooral langslopen en niet zomaar meer een bloemetje meenemen.

Beide onderneemsters willen zo gauw mogelijk weer open: “Deuren open. Afstand houden. Mondkapjes op. Handen schoonmaken en werken.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)