Opbouw DeetosSnel bijna klaar: vrijdag start vaccinaties

13 januari 2021 17:20

De GGD Zuid-Holland Zuid is druk bezig met de opbouw van de DeetosSnel. Dat is de locatie waar Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid gevaccineerd zal worden. Vrijdag is het zo ver; dan wordt de eerste prik gezet. Het Albert Schweitzer ziekenhuis begon vorige week al met het vaccineren van het eigen personeel.

De Deetoshal aan de Vorrinklaan is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. In eerste instantie worden er op deze zorglocatie zorgprofessionals gevaccineerd, zoals medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Zij worden vanaf 4 januari uitgenodigd via hun werkgevers.

De GGD Zuid-Holland Zuid opent vooralsnog één vaccinatielocatie. Dit heeft te maken met de eigenschappen van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Het is vanwege die eigenschappen niet mogelijk de vaccins te verdelen over meerdere locaties. Wel mogen zorgprofessionals zelf kiezen in welke regio en/of op welke vaccinatielocatie zij zich willen laten vaccineren. Dat hoeft dus niet in de eigen GGD-regio te zijn. Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen.

In de hal is alles vrijwel helemaal voorbereid om te starten met vaccineren. Er kunnen zo’n 300 personen per dag worden geprikt. Zij moeten zich bij aankomst melden en kunnen na een controle worden gevaccineerd. Na afloop krijgt iedereen een bewijs van vaccinatie mee.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)