Opening clubgebouw moestuin De Terp

15 maart 2019 16:31

Het clubgebouw van Moestuin De Terp aan de Reggestraat is vrijdag feestelijk geopend Veel buurtbewoners en vrijwilligers kwamen hierop af. Deze opening staat in het teken van vrijwilligersdag NL Doet.


De locatie ligt aan een oud-voetbalveld en was al heel lang niet in gebruik. Totdat vrijwilliger Jans Sieben actie ondernam en samen met andere buurtbewoners een grote moestuin aanlegde. Hij vertelt dat het goed uitkomt dat NL doet ook vandaag is, want ze kunnen de extra hulp goed gebruiken.

Jans is zeer toegewijd aan het project. Hij vertelt,”De tuin heeft als maatschappelijk doel om mensen bij elkaar te brengen en te zorgen dat ze een plekje hebben waar ze met planten bezig kunnen zijn. Maar ook heeft het een belangrijke boodschap. We lieten namelijk zien dat we in gesprek konden gaan met de bedrijven die giftige stoffen wilden storten in dit gebied. Dan kon deze tuin hier niet blijven staan. De aanhouder heeft toch gewonnen.”

Wethouder Marco Stam mocht het bord met de naam onthullen. Hij vindt dat Jans een echt voorbeeld is van wat een echte vrijwilliger en Dordtenaar is. “Er is zoveel belang bij dat er ontmoetingsplaatsen zoals De Terp blijven komen. Eenzaamheid willen we namelijk blijven bestrijden in onze stad. Daar mogen de inwoners van Dordrecht Jans heel dankbaar voor zijn.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)