Opnieuw vaccineren in Albert Schweitzer ziekenhuis: 'Zonder twijfel voor de boosterprik'

24 november 2021 16:36

Er stond een rij woensdagmiddag in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Medewerkers konden hun zogenoemde ‘boostervaccin’ krijgen. Landelijk kregen 80-plussers vorige week al hun boostervaccin tegen corona. Met die extra prik moet de bescherming tegen het virus op peil worden gehouden.

De medewerker vooraan de rij geeft aan niet te hebben getwijfeld. “Nee, eigenlijk niet. Ik vind het eigenlijk een logische keuze.” Het is een bijzondere dag, vindt ook Matijs Dekker, afdelingshoofd P&O, van het ziekenhuis. “Heel fijn dat we eindelijk met de booster aan de slag kunnen.”

Andere medewerkers die voor de camera reageren, zeggen ook niet getwijfeld te hebben of zij wel of niet het vaccin zouden nemen. “Ik werk op een afdeling met mogelijk hoog-risicopatienten,” zegt een van hen. “Dus ik doe het voor hen en natuurlijk voor mezelf.” Een ander geeft aan regelmatig op de covid-afdeling te werken; “Een en een is twee. Zeker nu. Ik heb een keer Moderna gehad en nu dus de tweede.”

Matijs merkt dat het ziekenhuis steeds meer te maken krijgt met positief getesten medewerkers. “Het is niet zo dat zij er heel ziek van worden, maar zij zijn zeker wel een week thuis. Dat kunnen we in deze tijd moeilijk gebruiken.” Een van de medewerkers vertelt ook net uit quarantaine te komen. “Een van mijn kinderen was positief. Ik had het zelf gelukkig niet en kon ik zo snel mogelijk gevaccineerd worden.”

Daarnaast is er een hoog ziekteverzuim. “Onder de verpleging ruim 12%, dus we moeten er alles aan doen om iedereen aan het werk te houden,” sluit Matijs af. De komende twee weken worden het ziekenhuispersoneel, huisartsen en ambulancemedewerkers gevaccineerd.


Afbeelding: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)