Oud-veilinghuis getransformeerd naar boekhandel

Boekhandel Vos & Van der Leer is voortaan te vinden aan de Visstraat. Het oude veilinghuis A. Mak is sinds woensdag de nieuwe locatie van de winkel.

Bovenbuurman Pieter Jorissen overhandigde een antieke sleutelbos aan Piet Makkenze, de eigenaar van de boekhandel. Er was een behoorlijke toeloop bij de opening. “Meteen toen dat we bekendmaakte dat wij wilden gaan samenwerken, kwamen mensen naar ons toe om te vertellen wat een goed idee zij het vonden om het pand op die manier te benutten”, vertelt Makkenze.

Sinds 2015 is het oude veilinghuis A. Mak niet meer actief. Boekhandel Vos & Van de Leer was door het gebrek aan winkels en toeloop niet meer tevreden met de locatie op de Voorstraat.

Speciaal voor de opening was Dordtse schrijver Caty Groen aanwezig. Zij bracht pas een boek uit met een verhaal dat zich afspeelde in het oude veilinghuis. Zaterdagmiddag zal Caty de boeken signeren in de boekhandel. Donderdagmiddag is Amerikaanse thriller auteur Karen Slaughter aanwezig om haar eigen nieuwe boek te signeren.www.youtube.com/watch?v=hw9YB9wodfw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)