Padel bereikt ook Dordt: eerste baan op het eiland in gebruik door extra subsidie

30 maart 2021 17:30

De opkomende sport padel wordt ook in de stad steeds populairder. Padel, een mix van tennis en squash, is vanaf nu te beoefenen op een speciale baan bij DLTC-Thialf aan de Nieuweweg.

Achterwanden
Vier dames waren als een van de eersten aan de beurt. “Heel leuk”, zegt een van hen. Bij de sport gelden ongeveer dezelfde regels als tennis. “Ook dezelfde telling, twee keer serveren en niet via het net.” Anders dan bij tennis zijn de achterwanden, die ook kunnen worden gebruikt door de deelnemers. “Dat maakt het verrassend.”

Eigenlijk wilde de tennisvereniging twee padelbanen, maar door gebrek aan ruimte was dit niet mogelijk. De sport neemt in ieder geval een grote toevlucht in Nederland en dat betekent dat er veel padelbanen bij gaan komen dit jaar.

"Moeilijke periode achter de rug"
Sybe de Lint, voorzitter dan de vereniging, vindt het erg leuk dat er op deze manier kan worden gesport in coronatijd. “We hebben een moeilijke periode achter de rug. De gemeente is zo vriendelijk geweest om via Dordt Sport een extra subsidie mogelijk te maken om de jeugd aan het sporten te krijgen.”

In totaal dertig jongeren hebben zich ingeschreven voor de padellessen. “Die komen in groepjes van vier of zes hierheen om vier lessen te krijgen. We hopen er jeugd aan over te houden, wie weet dat ze lekker blijven hangen.”

De vier dames waren al regelmatig bij DLTC-Thialf te vinden voor een potje tennis. Maar zijn ze vanaf nu vaker op de padelbaan dan op de tennisbaan te vinden? “Ik denk het niet”, zegt een van de dames. “Maar ik vind het wel leuk om de lessen te volgen en het een keertje te spelen.”

Hype
Hoe dan ook, De Lint is positief gestemd over de stijgende lijn die het padel heeft ingezet. “Eind van het jaar zijn er wellicht zevenhonderd banen in Nederland. Dus het is echt een hype omdat iedereen het zo’n leuk spelletje vindt.”

foto: DLTC-Thialf

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)