Patiënten in ambulance sneller geholpen in ASz

23 februari 2021 12:40

Patiënten die in een ambulance onderweg zijn naar het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen in de toekomst iets sneller geholpen worden. De verwerking van de gegevens van patiënten zal wat vlotter gaan verlopen.

Dit komt omdat de gegevens van patiënten en de overdracht van de ambulancemedewerkers volledig digitaal binnen gaan komen. Tot nu werd er in de ambulance een formulier geprint met gegevens, resultaten en controles daarop en werden patiënten telefonisch aangekondigd.

De vernieuwing begint met het plaatsen van een laptop in ambulances. Omdat alle gegevens in een (streng beveiligd) systeem terecht komen, kunnen artsen zich beter voorbereiden. Een aantal handelingen hoeft nu niet meer verricht te worden. Tot nu toe moesten bepaalde gegevens nog overgetypt en ingescand worden.


Wens
Volgens de directeur van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Hans Janssen gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Deze innovatie is goed voor de patiënt en is ook voor ons echt een verbetering.”

Ook de kans op foute inschrijvingen wordt kleiner. Voorheen werden de naam en geboortedatum doorgebeld en nu wordt het BSN-nummer ingevoerd. De noodzakelijke gegevens komen razendsnel binnen bij het ziekenhuis zegt verpleegkundige Sjaak Terlingen. “In het ziekenhuis kun je meteen meekijken met wat er in de ambulance getypt wordt.”

Terlingen noemt enkele voordelen van het systeem voor binnen het ziekenhuis. “Ruim voordat de patiënt er is, hebben wij al een beeld. We kunnen zorgverleners of een kamer vrijmaken, middelen klaarzetten, een scan voorbereiden of laboratoriumaanvragen doen. De gegevens staan ook meteen gekoppeld aan het dossier van de patiënt.

Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)