Personeel Albert Schweitzer ziekenhuis staakt op 20 november

Het personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis legt op woensdag 20 november hun werk neer. De staking houdt in dat er een zondagsdienst wordt gedraaid.

Het is aan de afdelingen zelf daar een invulling aan te geven, hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend volgens een woordvoerder van het ziekenhuis.

Woensdag 20 november ziekenhuismedewerkers in het hele land hun werk neer. Met de staking zetten de vakbonden werkgevers onder druk om akkoord te gaan met een betere CAO voor de medewerkers.

De vakbonden willen onder andere een structurele salarisverhoging van 5 procent afdwingen. Ook moeten medewerkers toeslag krijgen als ze op het laatste moment worden opgeroepen om te werken en moeten er maatregelen komen om de werkdruk te verlichten.

Het personeel van het ziekenhuis heeft afgelopen week al spandoeken opgehangen in de centrale hal van het ziekenhuis. Veel medewerkers hebben daarna hun actiebereidheid geuit. Het ziekenhuis heeft daarom een actiecomité opgericht, die hebben maandag intern een mail verspreidt met het stakingsnieuws.

www.youtube.com/watch?v=qDFF9pizoPE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)