Personeel café Merz aan het werk bij coronateststraat

22 oktober 2020 16:18

Weer werken, dat is waar vrijwel al het horecapersoneel naar snakt. En als dat dan niet in de eigen zaak mag, dan heeft al het personeel ook kwaliteiten die in andere bedrijven prima tot hun recht zouden kunnen komen. Daarom plaatste Ferry de Klerk, eigenaar van Merz, vorige week een oproepje voor zijn personeel.

“In het contract staat vast dat ze bij derden mogen werken, daarom konden we dit ook doen. We hebben veel personeel en eigenlijk wil ik ze allemaal behouden”, vertelt de Klerk.

De oproep op Facebook heeft dan ook effect gehad. Er zijn veel reacties op gekomen en verschillende bedrijven hebben aangegeven samen te willen werken. “De meeste mensen gaan waarschijnlijk bij een commerciële teststraat werken. Er is zelfs iemand al aan het werk als bezorger bij een pizzeria.”

Samenwerking
Het personeel zal gewoon bij Merz in dienst blijven. Op deze manier helpen de bedrijven elkaar om zo goed mogelijk de coronacrisis door te komen. “Ik stuur een factuur door naar de bedrijven en hierdoor verhuur ik hun diensten eigenlijk.”

Vanwege de sluiting gaat Merz beginnen met de verkoop van spareribs. “Het blijft minimaal, we gaan geen gekken dingen doen.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)