Peter knipt al 40 jaar in Oud-Krispijn

30 januari 2019 17:19

Peter Kwaak heeft al 40 jaar zijn eigen kapperszaak in Oud-Krispijn. Op zijn 19e kwam Peter van de kappersopleiding en begon hij meteen voor zichzelf. De eerste salon zat in de Schotelstraat, nu zit Haarmode Peter op de Brouwersdijk.


“Ik heb een aantal klanten die 40 jaar iedere week over de vloer komen”, vertelt de jubilerende kapper. “Het is onderhand familie geworden.”

40 jaar knippen, betekent veel mooie herinneringen aan het contact met zijn klanten. Zo ging een klant samen met haar dochter op vakantie in Portugal en daar vond het meisje een vriendje. “Wij zeiden al dat is twee keer bellen, drie keer schrijven en het is over. Ik zei daarom tegen dat meisje als je ooit trouwt kom ik je haar doen in Portugal. Ik ben dus naar Portugal geweest en heb haar haar op haar bruiloft gedaan.”


Peter is in zijn tijd als kapper altijd goed bij geweest met de nieuwe technieken, kleuren en trends. “Het is ook wel nodig in het kappersvak, gemiddeld twee keer per jaar moet je een cursus volgen”, vertelt hij. “Nieuwe kleuren, nieuwe kniptechnieken, je moet echt bij blijven anders wordt je echt zo’n oude-lullen-kapper zeg ik altijd maar.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)