Pieten delen ook fruit uit tijdens de Dordtse Sintintocht

Kruidnoten, taaitaai en tumtummetjes, daarvoor ga je natuurlijk naar de jaarlijkse Sinterklaasintocht in de stad. Maar dit jaar delen Pieten niet alleen snoepgoed uit, speciale Sportpieten zijn op gezonde missie en voorzien de toeschouwers ook van een stukje fruit.

Bovendien worden kinderen meteen uitgenodigd voor het Sinterklaas Beweegfeest dat op zondag 24 november plaatsvindt. Hiermee wil de organisatie ook aandacht besteden aan gezonde voeding.

Niet alleen het fruit is een verandering aan de jaarlijkse intocht. Nieuw is ook dat niet muziekcorps Prins Willem van Oranje, maar Jong Jubal de muziek verzorgt tijdens de intocht. Ook Pieter Post heeft moeten plaats maken. Hij is een jaartje vrij en dus zal Samantha zorgen voor de presentatie en de liedjes op de kade.

Het is de bedoeling dat de Goedheiligman en zijn Pieten op zaterdag 16 november om 12:00 uur voet aan wal zetten in de Kuipershaven in Dordrecht. Daar zal niet alleen burgmeester Wouter Kolff, maar ook de kinderburgmeester hem en zijn gevolg verwelkomen.

Daarna volgt de traditonele intocht door de stad die eindigt met een feest op het Scheffersplein. De dag zit er voor de Sint dan nog niet op, 's middags bezoekt hij Winkelcentrum Crabbehof.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)