Plastische Chirurgie team in ASz bekroond met award

13 januari 2021 09:26

De verpleegkundigen van Plastische Chirurgie hebben de TopASz Award 2020 gewonnen. Dit is de prijs die de Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis jaarlijks uitreikt aan een zorgverlener of afdeling die zich buitengewoon heeft ingespannen om zo patiëntvriendelijk en gastvrij mogelijk te zijn. De kanshebbers hiervoor worden elk jaar aangedragen door patiënten en collega's.

De jury, dit jaar onder leiding van burgemeester Segers van de gemeente Molenlanden, koos het winnende team uit vijf genomineerden. "Zonder zichzelf er bewust van te zijn, zetten zij echt de patiënt centraal en bieden ze daadwerkelijk zorg met hoofd, hart en ziel."

"Bij plastische chirurgie denkt men vaak aan cosmetische chirurgie maar er is nog zo veel meer", benadrukt het juryrapport. "Bijvoorbeeld borstreconstructie na borstkanker. Het brengt heel veel emotie met zich mee, onzekerheden en vragen. De aanpak van de verpleegkundigen is van cruciaal belang in dit kwetsbare stadium."


Beloning
Het team wil de prijs van 5000 euro besteden aan het verder voltooien van het hele proces van borstkanker tot volledige reconstructie met de tepel en tepelhof. Dit allerlaatste stukje kan nu niet in het Albert Schweitzer ziekenhuis worden uitgevoerd, omdat dit door middel van een tatoeage moet gebeuren. De afdeling wil een apparaat aanschaffen en scholing volgen voor het zetten van de tatoeage.

De prijs werd dit jaar virtueel uitgereikt tijdens de online nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)