Politieteam fietst voor een goed doel

Het regionaal politieteam Ven2Cops stapte zondag op de fiets voor een spinningmarathon. Iedereen die dat wilde, kon betaald een uurtje meefietsen. Dat geld gaat naar kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Om nog meer geld op te halen fietst het team in september in de bergen als ze meedoen met de de Ride4Kids Pyreneeën Challenge.

Kinderen met een energiestofwisselingsziekte sterven vaak op jonge leeftijd. Bovendien is de groep patiënten erg klein en daarom wordt er, volgens Ven2Cops, te weinig aandacht aan besteed door de farmaceutische industrie.

Al tien keer eerder haalde het team Ven2Cops geld op voor een goed doel. Ook dit jaar loopt het goed, er is tot nu toe al 200.000 euro opgehaald.

Het team Ven2Cops is opgericht door de politie en bestaat nu uit een groep van ongeveer 40 mensen, niet alleen agenten doen mee maar iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten als fietser, vrijwilliger, hardloper of motorbegeleider. Aanmelden kan via de website: www.ride4kids.nl of www.pyreneeënchallenge.nl. youtube.com/watch?v=-GbXzdLLFK8&t=24s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)