Poppodium Bibelot op zoek naar nieuwe verdienmodellen, start met online muziektalkshow

Al weken is het donker en stil bij poppodium Bibelot. En dat blijft voorlopig nog wel even zo. Vanaf 1 juni mag het poppodium 30 bezoekers ontvangen, maar dat gaat niet gebeuren. Daarom is het poppodium op zoek naar nieuwe verdienmodellen en manieren om contact met het publiek te houden. Zoals met de nieuwe online muziektalkshow 'De Grote Show van Bibelot'.

Het poppodium had eerder al besloten om de deuren gesloten te houden voor 30 bezoekers, omdat eerder sprake was van 30 mensen inclusief personeel.. "Dat is vorige week wel bijgesteld naar exclusief personeel maar wij hadden toen al ons programma geannuleerd. Wij krijgen het eigenlijk niet voor elkaar om nu nog een programma voor dertig mensen te realiseren", laat directeur David van Wijngaarden weten. Het poppodium hoopt vanaf 1 juli wel voor maximaal 100 bezoekers open te gaan.
Maar omdat 1 juli nog ver weg is en met 100 bezoekers ook niet het oude niveau van inkomsten wordt gehaald, is het poppodium op zoek naar andere verdienmodellen. Zoals nu met De Grote Show van Bibelot. In De Grote Show van Bibelot nemen artiesten, ondernemers en organisatoren de muzieksector onder de loep afgewisseld met muziek. De eerste aflevering gaat over de invloed van de coronacrisis op festivals.

"Een van de dingen die we graag willen is dat we natuurlijk het podium zijn voor muziek, maar ook op een manier dat mensen online blijft interesseren. Je ziet een enorme toename van het aantal streams. Wij dachten: wij kunnen dat ook wel doen, maar het lijkt ons leuk om daar wat dingen omheen te doen zodat we de kijker hopelijk geboeid kunnen houden", zegt van Wijngaarden.

Toch verwacht Bibelot niet dat deze muziektalkshow het gouden idee is in de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen. Daarom is het poppodium hard aan het werk om het gebouw aan te passen aan de anderhalve-meter-concerten. Ook wordt nagedacht over hoe concertbeleving in een anderhalve-meter-maatschappij kan blijven bestaan. "We zitten echt nog in de onderzoeksfase. We zijn nog niet zover dat we er een antwoord op hebben. Maar ik ben bang dat niemand dat op dit moment heeft", aldus van Wijngaarden.

De Grote Show van Bibelot is elke vrijdag om 20.00 uur te bekijken via het YouTubekanaal van Bibelot.

www.youtube.com/watch?v=XcyWXMju5oU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)