Puienprijs voor woon- en winkelpand Jac Hensen

De Visstraat 27, het gebouw van woon-en winkelpand Jac Hensen, heeft de Puienprijs in de categorie ‘woon-winkelpand’ gewonnen. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt door de Vereniging Oud-Dordrecht.

De jury kent de prijs aan het pand toe vanwege de zorgvuldige restauratie en dat het vroege Art Decopand zijn oude charme weer terug heeft. De gevel heeft zijn oorspronkelijke kleuren terug en de winkel heeft nieuwe stalen puien gekregen met muurdammen tussen de etalages en een plint, wat volgens de jury veel beter past bij het oorspronkelijke ontwerp.

Ook het pakhuis aan de Binnen Kalkhaven 5ABC won een puienprijs, maar dan in de categorie ‘herbestemming’. Naast de Puienprijs werden er ook publieksprijzen uitgereikt. Hierbij won in de categorie ‘woon-winkelpand’ het pand aan de Voorstraat 341 en in de categorie ‘herbestemming’ de nieuwe LTS aan de Reeweg Oost.

Dordtenaren konden de afgelopen vijf weken hun voorkeur kenbaar maken, waar de Publieksprijzen op gebaseerd waren. Het is voor de tweede keer dat de Puienprijs werd uitgereikt.

www.youtube.com/watch?v=Bp5u_uvmwZ4

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)