PvdA: Stroom kwetsbare Dordtenaren afgesloten ondanks afspraken

23 oktober 2020 17:21

In het afgelopen jaar is bij zes kwetsbare Dordtenaren de energie afgesloten vanwege een betalingsachterstand. Dit gaat tegen de afspraken in die energiebedrijven hebben met de gemeente. Daarom heeft de PvdA aan het gemeentebestuur om opheldering gevraagd over deze afsluitingen.

De gemeente heeft namelijk afgesproken met verschillende dienstverleners om mensen niet uit huis te zetten of energie af te sluiten bij betalingsachterstanden. Er zijn onder meer afspraken gemaakt met Eneco, Stedin, het waterschap en woningbouwcorporaties.


In plaats van afsluiten of uit huis zetten is het de bedoeling dat betaalachterstanden snel worden gesignaleerd om een opstapeling van boetes te voorkomen en er naar een oplossing wordt gezocht om de schulden af te lossen met behoud van de noodzakelijke voorzieningen.

Afbetalen
De energie-afsluitingen zijn volgens de politieke partij op een na gebeurd bij mensen die te maken hadden met een verstandelijke beperking, psychische problematiek of ernstige verslaving. Drie van hen staan onder bewindvoering, twee zijn bekend bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

De afbetalingsvoorstellen van deze instanties zouden niet zijn geaccepteerd. Volgens de politieke partij gaat het in alle gevallen om hetzelfde energiebedrijf. Bij het bedrijf is het volgens de PvdA de praktijk dat de energie alleen opnieuw aangesloten wordt als de volledige schuld is ingelost. 

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)