Qbuzz onder vuur in kwartaalverslag OV-loket

Vervoerders moeten leren van de fouten die worden gemaakt bij de overdracht van concessies. Dat is de conclusie van ombudsman OV-loket in het verslag over het eerste kwartaal van 2019. Er worden ook klachten en meldingen verzameld, voor de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem (DMG) waren er 29 meldingen in het eerste kwartaal.

Diverse problemen ontstonden toen Qbuzz en andere vervoerders het vervoer overnamen van hun voorgangers. Zo was de informatievoorziening in het algemeen onvoldoende, hielden de nieuwe vervoerders onvoldoende rekening met werkgevers, was er een te korte voorbereidingstijd en een te krappe dienstregeling.

In het gebied van DMG zijn er ook problemen met het de vertraging en uitval van bussen richting Utrecht en Rotterdam, te volle bussen waardoor reizigers moeten wachten, slechte reisinformatie en niet werkende wifi of ov-chipkaartapparatuur.

In het verslag wordt een reiziger geciteerd: “Dat er in het begin opstartproblemen zijn, kan ik begrijpen. We zijn nu een kwartaal verder en het is gewoon bar slecht. Ik heb al twee keer meegemaakt dat de bus helemaal niet kwam opdagen. Er staat niks op OV9292 of op het bushaltebord. Qbuzz heeft het niet voor elkaar. Bussen standaard een aantal minuten vertraging, inhuur-chauffeurs die verkeerde routes volgen enzovoorts.Daarnaast is de verbinding vanaf het Banckertplein heel beperkt geworden (niet in weekenden)”.

Lees ook: Qbuzz reizigers betalen teveel

De problemen met Qbuzz leiden ertoe dat de provincie de vervoerder een boete van drie ton gaf. Ook waren er problemen met het betalen, reizigers betaalden soms wel het dubbele van de ritprijs. Zij kregen dit geld achteraf wel terug.

Lees ook: Drie ton boete voor Qbuzz

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)