Raad van Commissarissen FC Dordrecht treedt per direct af

16 oktober 2020 12:18

De drie leden van de Raad van Commissarissen (RvC), Lennard Bouwer en de bestuursleden John Weerman en Gertjan van den Bergh, leggen per direct hun functies binnen FC Dordrecht neer. Dat werd donderdagmiddag bekend.

De RvC houdt zich binnen het clubbestuur bezig met het financiële beleid van de organisatie. Met het opstappen van de drie leden is er dus een flink gat op te vullen binnen die structuur. De reden van het vertrek van de heren wordt “om de rust binnen de club te bewaren”, niet bekend gemaakt, zegt Bouwer.

Algemeen directeur Hans de Zeeuw erkent dat er een beleidsmatig gat is op te vullen, maar ziet ook mogelijkheden voor ‘een nieuwe organisatorische fase’. De Zeeuw denkt na over andere mogelijkheden, waarbij ook de bouwplannen van het stadion of overname van de club een eventuele rol kunnen spelen.

Dat het aftreden te maken heeft met hoe de club er financieel voorstaat, ontkent De Zeeuw. Ook de tot nu slechte resultaten van het team spelen geen rol: “We zijn nog maar net begonnen met de competitie en de blessures en corona helpen ook niet bepaald mee. Maar we zijn ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit in deze selectie hebben om hoger te staan dan we nu staan.”

Op de eigen website meldt FC Dordrecht dat de wedstrijd van aankomende zondag gewoon doorgaat: "Met het motto “Samen strijden, samen winnen” slaan wij ons door elke tegenslag heen. Of het nu een onderste positie op de ranglijst is of het aangescherpte maatregelen zijn. Wij blijven strijdbaar."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)