Renovatie zwembad De Dubbel afgerond

11 mei 2021 14:23

Zwembad De Dubbel aan de Gravensingel wordt al sinds augustus flink gerenoveerd. Die renovatie is, geheel volgens plan, nu afgerond, met als resultaat een fris uiterlijk en vernieuwde faciliteiten voor het Dubbeldamse zwembad.

Als het buitenbad schoon is en de maatregelen het toestaan, kan er komende zomer dus weer geplonsd worden in het vernieuwde bad. Zo zijn er nieuwe tegels, nieuwe kleedruimtes en nieuwe douches, heeft de buitengevel een natuurlijke houten façade gekregen, en is er een nieuw kleurrijk peuterbadje geplaatst.

Het oorspronkelijke gebouw stamt uit 1970, vertelt architect Ruud Hoogstad. “Vanaf toen is het zwembad in gebruik geweest, dus het was nu de hoogste tijd om te renoveren.” Die renovatie heeft zo’n €3,2 miljoen gekost. Dit flinke bedrag was in september 2020 voor de gemeente aanleiding om het zwembad zelf te gaan beheren. Dat is een vergelijkbare situatie als bij het Wantijbad. De raad was destijds niet te spreken over de communicatie rondom dit besluit, maar wethouder Stam kon ondanks deze kritiek aanblijven.

Met de grondige renovatie zal zwembad De Dubbel als het goed is weer zo’n 15 jaar vooruit kunnen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)