Rijkssubsidie Spoorzone bedoeld voor betaalbare woningen: SP stelt vragen

23 februari 2021 14:03

De 3,4 miljoen euro die het Rijk vorige week beschikbaar stelde voor betaalbare woningen, houdt de gemoederen nog even bezig. Het subsidiegeld wordt namelijk besteed aan woningen in de Spoorzone, en of die wel zo betaalbaar zijn betwijfelt de Dordtse SP zeer. De partij stelt daarom vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

De subsidie van het Rijk wordt gebruikt voor woningen in de Spoorzone, maar die zitten in een duurder segment. Het idee daarachter is dat mensen die nu in een betaalbare woning zitten, doorstromen naar een duurdere woning waardoor er weer meer goedkopere woningen vrijkomen. Dit zou volgens de SP zijn gezegd door wethouder Piet Sleeking.

De Dordtse SP is het daar niet mee eens. “Aangezien de geplande bouwvolumes voor Dordrecht, en de verdeling van betaalbaar (een beetje) en onbetaalbaar (de rest) naar ons weten niet zijn gewijzigd, vragen we ons af of deze subsidie, die duidelijk bedoeld is om het tekort aan betaalbare woningen op te heffen, ook maar in één extra betaalbare woning in onze stad zal resulteren.”

De partij wil daarom van het College weten hoeveel betaalbare (tot 1000 euro) en sociale huurwoningen er concreet aan de Spuiboulevard zullen komen, en hoeveel betaalbare koopwoningen (tot 325.000 euro). Als dat er geen 510 zijn, wil de partij graag weten waar dan compensatie zal zijn. De partij vraagt ook of deze uitleg van de wethouder wel gemeld is bij het Rijk, en wat daarop de reactie is geweest.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)