RIVM: Geen maatregelen na brand HVC-centrale

Er hoeven geen extra maatregelen genomen te worden rondom de huisvuilcentrale (HVC) in Dordrecht, waar al sinds woensdag een brand woedt. In de afvalbunker in de centrale ontstond woensdagavond broei in een hoop van 10 duizend ton afval.

Het RIVM heeft luchtmonsters geanalyseerd op gevaarlijke stoffen. Donderdag deed de veiligheidsregio al metingen. Net als toen zijn er nu opnieuw geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen gemeten. "Alles blijft onder de grenswaarden", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Op het terrein van HVC zijn wel maatregelen genomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die op het terrein werken.

Lees ook: Brand in afvalberg HVC

Eerder zorgde de brand voor stankoverlast, vooral in Sliedrecht. Inmiddels trekt de rook en de stank vooral naar recreatiegebied Merwelanden.

Volgens de brandweer kan het nog steeds dagen duren voordat de broei in de centrale helemaal uit is. Het vuur zit volgens de sensoren van HVC op een heel lastige plek. De hoop wordt nu gekoeld en steeds in kleine hoeveelheden in de verbrandingsoven gegooid.

Beeld: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)