RIVM UPDATE: Dinsdagpiek met meer doden en ziekenhuisopnames dan maandag

Het geregistreerde dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 86, dat meldt het RIVM. Het aantal coronadoden dat het RIVM vandaag registreerde is daarmee flink hoger dan gisteren. Toen werden er 26 coronadoden geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten dat de afgelopen 24 uur opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis, steeg met 89. Dat zijn meer nieuwe patiënten, dan het RIVM maandag meldde: toen ging het om 42 mensen. In totaal zijn er 11.126 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 5.168 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

Het coronavirus werd bij 317 nieuwe patiënten vastgesteld sinds de vorige update. In totaal zijn er nu 4.1087 besmettingsgevallen bekend. Doordat niet alle patiënten getest worden, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal in het ziekenhuis opgenomen of overleden, er zit een vertraging tussen de dag van opnamen en de dag dat de opname wordt gerapporteerd. Ook in de sterftecijfers zit die vertraging. Op dinsdag zit er meestal een piek in de cijfers.

26 Dordtse doden
In de regio Zuid-Holland Zuid zijn er volgens de GGD 102 mensen overleden aan het coronavirus. Daarvan komen er 26 uit Dordrecht. De meeste coronadoden in Zuid-Holland Zuid komen uit Dordrecht, gevolgd door Hoeksche Waard (19) en Zwijndrecht (15). De cijfers van de GGD zijn van 4 mei 17.00 uur.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)