RIVM update: meer patiënten overleden dan maandag, daling aantal ziekenhuisopnames

In de afgelopen 24 uur zijn er 54 mensen overleden aan het coronavirus, dat zijn er meer dan maandag. Toen stierven 16 mensen door het virus. Op dinsdag is er vaak een piek in de cijfers te zien.

Het totaal aantal mensen dat aan het virus overleden is, ligt nu op 5.510, meldt het RIVM dinsdag in een nieuwe update. Het aantal nieuwe opgenomen coronapatiënten is met 35 gestegen. Dat zijn er minder dan maandag: toen nam het aantal opnames met 36 toe. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 11.378.

Het aantal positief geteste personen is gestegen met 196, dat brengt het totale aantal op 42.984. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger dan dit aantal, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Zuid-Holland Zuid
In de regio Zuid-Holland Zuid zijn de cijfers van dinsdag nog niet bekend. Maandag stond het totaal aantal overleden patiënten op 109, waarvan 29 uit Dordrecht. In totaal zijn 1182 mensen positief getest op corona. Er zijn 253 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Verpleeghuizen
Het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten is lager dan in maart en april. Sinds eind april stabiliseert het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten. Er komen iedere dag nog wel nieuwe locaties bij, maar niet meer zoveel als in maart en de eerste helft van april.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)