Sadet Karabulut eerst hoofdgast Studio de Witt 2019

Ben Corino ontvangt zaterdag Sadet Karabulut in zijn radioprogramma Studio De Witt. Zij zit in de Tweede Kamer namens de SP.

Corino praat met de in Dordrecht geboren Karabulut over de stad waar haar wieg stond, haar Turks-Koerdische roots en over haar politieke aandachtsgebieden in de Tweede Kamer voor de SP: buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking.

Karabulut is op 28 april 1975 in Dordrecht geboren als dochter van Turks-Koerdische gastarbeiders. Ze heeft het VWO afgerond in Dordrecht en studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens haar studie was ze actief bij de Landelijke Studenten Vakbond.

Daarna heeft zij tal van functies bekleed bij de gemeente Amsterdam, waaronder coördinator drugsbeleid in de Bijlmermeer. Ook was zij bestuurslid bij de Turkse zelforganisatie DIDF en beleidsmedewerker in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

In 2006 is ze actief lid geworden voor de SP in Amsterdam. In datzelfde jaar werd zij bestuurslid en gemeenteraadslid in Amsterdam. Eind 2006 werd Karabulut voor het eerst gekozen tot Tweede Kamerlid voor de SP.

In het tweede uur van Studio de Witt is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden. Jan vna der Geer is dichter van dienst.

Studio De Witt is iedere zaterdag te beluisteren van 10:00 uur tot 12:00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)