Samenscholingsverbod en gebiedsverboden voor overlastgevers Kromhout

21 februari 2020 16:12

Burgemeester Wouter Kolff heeft per direct voor drie overlastgevende groepen een samenscholingsverbod in en rond het Kromhout opgelegd voor de duur van zes maanden. Daarnaast bereidt de gemeente samen met de politie en het Openbaar Ministerie gebiedsverboden voor. De gebiedsverboden kunnen over enkele weken van kracht zijn. De groepen verstoren de openbare orde. In overleg met het Openbaar Ministerie en de politie wil de burgemeester met deze maatregelen hier een einde aan maken.

Drie groepen, waarvan de leeftijd van de overlastgevers varieert van 21 tot 55 jaar, staan al een aantal weken onder verscherpt toezicht van de politie, handhaving en de gemeente. Er is sprake van alcohol- en drugsgebruik, wildplassen, intimidatie richting voorbijgangers, inbraak, diefstal, vernielingen, (geluids)overlast, bedelen en vervuiling. Hiervoor zijn al veel boetes uitgedeeld en aanhoudingen verricht.

Burgemeester Wouter Kolff: 'In een gebied dat toch al onder druk staat, is de afgelopen weken de overlast door de drie hardnekkige groepen die zich van niemand iets lijken aan te trekken, flink toegenomen. Ik vind dat onacceptabel. Samenscholings- en gebiedsverboden worden niet zomaar ingezet om de overlast te verminderen. Het zijn zware maar wel noodzakelijke middelen die de politie extra handvatten geven om op te treden als dat nodig is.'
Indien de overlastgevers zich hier niet aan houden, worden ze doorgeleid naar het Openbaar Ministerie.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)