Schaakclub nog niet uitgespeeld door corona

Vorige jaar maart kwam de Schaakvereniging Dordrecht voor het laatst fysiek bij elkaar. En pas in september zullen waarschijnlijk de clubavonden kunnen worden hervat. Maar de schaaksport heeft niet stilgestaan de afgelopen maanden. Sterker nog, in Dordrecht kwamen er zelfs leden bij.

Het was voor sommige leden wel even afkicken, zonder fysieke schaakpotjes, laat Ton Slagboom van de Schaakvereniging Dordrecht weten. “Maar we hebben wel een plus ten opzichte van andere sporten. Schaken kan gemakkelijk digitaal,” legt hij uit aan presentator Ben Corino in het radioprogramma Studio De Witt. Schaken blijft een populaire sport in onze stad. Door de Netflix-serie The Queen’s gambit werden zelfs meer jongeren lid van de vereniging dat in de jaren daarvoor.

De club telt in totaal zo’n 90 leden, die tijdens de coronacrisis ook naast het digitaal schaken met elkaar contact hielden. Bijvoorbeeld via de ouderwetse telefoon, zegt Slagboom. Ook zochten ze elkaar soms op. Binnenkort kunnen meer mensen van het denkspel genieten: het buitenspel op De Waag wordt deze week weer uit de opslag gehaald. En aanstaande zaterdag kan de jeugd aanschuiven in het Merwesteinpark voor een potje in de open lucht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)