Schapiekeutels moeten heel Dordt veroveren

17 augustus 2017 08:00

Schapiekeutels worden binnenkort door heel Dordrecht gegeten, althans als het aan Erica de Winter ligt. Zij lanceert volgende week woensdag de 'Schapielijn'.

Naast de keutels - die in werkelijkheid truffels zijn -, worden er vanaf dat moment ook Schapiekoekjes op enkele locaties in de stad verkocht. De Winter: "De ideeën ontstaan gewoon in mijn hoofd, dan schrijf ik ze op in mijn ideeënboek en als ik er tijd voor heb dan werk ik ze uit."

De koekjes en truffels worden gemaakt bij Drechtwerk, een bewuste keus van Erica de Winter. "Ik vind het gewoon fijn om mensen de kans te geven om iets te kunnen doen. Dat zij kunnen laten zien dat ze ergens goed in zijn. Iedereen is ergens goed in!"

De Schapieproducten vallen onder het project 'I love Dordrecht' wat ook door Erica bedacht is. Het begon met één linnen tas met de tekst 'I love Dordrecht' die alle plastic tassen in de stad moet laten verdwijnen. Nu is het idee om die tas helemaal te kunnen vullen met echte Dordtse producten, zoals de keutels.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)