Schoolsport bestaat vijftig jaar

Het nieuwe schooljaar is al weer even bezig en dus is ook het sporten voor basisschoolleerlingen weer begonnen en er valt wat te vieren: de schoolsport bestaat vijftig jaar.

Al vijftig jaar maken Dordtse kinderen door schoolsport kennis met allerlei verschillende sporten. "Van ouds her heb je alleen de balspellen zoals voetbal, korfbal en hockey", legt Tim Verbaas van DordtSport, de organisator van de schoolsport, uit. “Tegenwoordig geven we ook sporten als judo, ijssporten en freerunnen.”

Dit jaar geeft Schoolsport zo’n negentien verschillende sporten aan basisschoolleerlingen. Deze woensdag stond judo op het programma. “Judo is een evenwichtspel waarbij je de tegenstander op de grond werpt maar het is een een spel waarin je de tegenstander met controle op de grond houd. Het is met name in groep zes en zeven een populaire sport,” zegt judocoach Jan Muilwijk.

Voor de komende vijftig jaar hoopt Verbaas nog veel meer sporten aan te kunnen bieden aan nog veel meer kinderen, maar voor nu heeft hij zijn handen vol aan zo’n zesduizend schoolkinderen per jaar.

www.youtube.com/watch?v=r_L46Yb2y54

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)