Scouting Johan en Cornelis de Witt wil niet weg voor woonwijk

Waterscouting Johan en Cornelis de Witt moet verhuizen. De gemeente wilt op de locatie van de vereniging een nieuwe woonwijk bouwen en dus moet het gebouw van de scoutinggroep wijken.

Johan en Cornelis de Witt wil alleen helemaal niet weg van de Nagtegaalplaats, achter de Noordendij.. Zij zitten op de ideale locatie voor hun activiteiten: zomers gaan de kinderen in bootjes het water op, in de winter wordt het materiaal onderhouden. Met een haventje voor de deur, liggen zo'n acht bootjes onder handbereik en varen de scouts zo het water op.

De groep snapt dat hun huidige locatie niet past binnen het type woonwijk dat de gemeente voor ogen heeft, zegt Giljan Val, secretaris van de groep. Er moeten namelijk woningen uit het duurdere segment komen, een wijk die aansluit het op het nabij liggende Plantij.

Om in zo'n wijk te passen wil de scoutinggroep hun gebouw wel opknappen. De scoutinggroep en de gemeente zijn nog steeds in gesprek met elkaar om te kijken of het niet mogelijk is voor de scouting om te blijven. Stadspolders en het Reeland zijn locaties die voor de scoutinggroep mogelijk zijn. Mocht daar geen resultaat uit komen, hoopt de scouting dat de gemeente helpt met alternatieve oplossingen.
www.youtube.com/watch?v=YVHgFCDvZXw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)