Selectietestdag vrijwillige brandweer

Zaterdag vond op de Sportboulevard een selectietestdag voor de vrijwillige brandweer plaats.

Dertig aspirant vrijwillige brandweermensen legden een uitgebreid testparcours af. Zo werd er gezwommen, moest de Coopertest afgelegd worden, was er een claustrofobie-test, werd er gekeken of je voldoende technisch inzicht hebt en moesten de aspirant brandweerlui in een hoogwerker op 30 meter hoogte een emmer gevuld met zand op een aangekruiste plek laten zakken.

'Dit was de eerste keer dat de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid op deze manier nieuwe vrijwillige brandweermensen werden aangetrokken', vertelt Bas Bor van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. 'We zagen dat we regelmatig uitval van brandweermensen hadden bij de opleiding en daarom hebben we nu gekozen om aan het begin van die opleiding de mensen beter voor te bereiden op wat ze te wachten staat'.

In Zuid-Holland Zuid bevinden zich eenendertig brandweerposten en die worden op twee na allemaal door vrijwillge brandweermensen bemenst. Alleen in Dordrecht zijn twee posten die door beroeps brandweermensen bemenst worden. Maar ook in Dordrecht zijn er vrijwillige brandweermensen actief.

Juliette Kraal heeft zich aaangemeld om vrijwillige brandweervrouw te worden en moest dus ook de verschillende tests ondergaan: 'Ik ben bezig met een opleiding integrale veiligheid en daarin kwam ook het werk van de brandweer langs, en dat leek mij best mooi werk, dus heb ik mezelf aangemeld'.

De aspirant vrijwillge brandweermensen krijgen over een week te horen of ze aan de opleiding tot brandweer kunnen beginnen. Die opleiding duurt overigens twee jaar.
www.youtube.com/watch?v=b5XOGmQAlos

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)