Speciale bijeenkomsten moeten Turkse en Marokkaanse ouderen uit isolement halen

Turkse en Marokkaanse ouderen komen tegenwoordig samen komen in het Stadswiel en wijkcentrum De Koloriet. De speciale ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd om de eenzaamheid onder migranten ouderen terug te dringen.

Volgens Margriet May, die het project leidt vanuit Stichting Prefuru, bleek er onder de ouderen veel behoefte te zijn aan de ontmoetingen. "Ze hebben hier behoefte aan omdat ze de Nederlandse taal niet volledig machtig zijn, het is de eerste generatie die hier is komen wonen. In Dordrecht is er onderzoek geweest naar de problematiek van migrantenouderen en daaruit bleek dat de Turkse en Marokkaanse ouderen heel veel te kampen hebben met een sociaal isolement en eenzaamheid."

Tijdens de ontmoetingen wordt niet alleen koffie gedronken, er vinden ook activiteiten plaats. "Het is de bedoeling dat ze deze samen doen en zich zo minder eenzaam voelen", legt May uit, dat er op deze manier broodnodige nieuwe sociale contacten ontstaan. "Naast hun bestaande sociale netwerk, krjigen ze er op deze manier een nieuw sociaal netwerk bij."

www.youtube.com/watch?v=48dmo1pJmfE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)