Spuiboulevard gaat dicht voor Zomerkermis

De Spuiboulevard is de komende tijd weer afgesloten voor de Zomerkermis. Dinsdag 18 juni sluit een gedeelte van de weg voor verkeer. Om 20:00 uur beginnen ze daar met de opbouw van het feest. Maandag 1 juli gaat de weg weer open.

De Zomerkermis zorgde vorig jaar nog voor flinke verkeerschaos in het centrum. Door verkeerd aangegeven omleidingen en druk bezochte winkeldagen, liep het verkeer richting het station volledig vast. De gemeente had zich volgens communicatiemedewerker Mark Benjamin 'volledig verkeken op de situatie'.

De omleidingsroutes op een rijtje:

  • Vanaf de Dokweg rijdt al het verkeer voor het centrum en de historische binnenstad rechtsaf richting de Burgemeester de Raadtsingel. De voorsoorteerstrook op de Dokweg voor verkeer rechtdoor richting centrum is afgezet.
  • Parkeergarage Spuihaven en het gebied rond de Achterhakkers, Prinsenstraat en Kalkhaven blijven bereikbaar. Hiervoor is vlak voor de verkeerslichten een korte opstelstrook voor rechtdoor beschikbaar.
  • Voor de Sluisweg geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Het is daardoor niet mogelijk om rechtsaf de Sluisweg in te rijden. Verkeer dat toch via de Achterhakkers richting de binnenstad rijdt, kan op de Spuiboulevard keren.
  • Het kruispunt Singel-Johan de Wittstraat is tijdelijk aangepast, zodat verkeer op de Stationsweg en Johan de Wittstraat goed kan doorrijden. Verkeer vanaf de Singel kan alleen rechtsaf slaan en niet rechtdoor. Vanaf de Stationsweg is het niet mogelijk om linksaf naar de Singel te rijden.

Lees ook: "We hebben ons totaal verkeken op de drukte"

Zaterdag 22 juni gaat de gezinskermis om 14:00 uur van start en duurt tot zondag 30 juni. De gemeente adviseert vooral op de fiets te komen.

Lees ook: Bussen later door chaos

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)