Stakende docenten De Driehoek helpen woensdag in de zorg

We gaan staken! O nee, we krijgen 460 miljoen euro, de landelijk staking is afgeblazen. Wacht even, het akkoord is niet goed genoeg, we staken toch! Het was de afgelopen dagen nogal een geharrewar in de onderwijswereld.

Voor in ieder geval een Dordtse school is het al die tijd duidelijk geweest. Op basisschool De Driehoek wordt het werk neergelegd, maar in plaats van zich te laten horen op social media (waar leraren landelijk toe worden opgeroepen) schieten de docenten van de Sterrenburgse school een andere beroepsgroep met hoge werkdruk te hulp: de zorg.

"Wij staan voor de punten waarom er gestaakt wordt en zijn solidair met onze beroepsgroep, dus de school is gesloten", schrijven de docenten in een verklaring. "Maar we beseffen ook dat we niet de enige beroepsgroep zijn, waar zaken mogen en moeten veranderen en verbeteren."

Woensdag is hun eigen Jenaplanschool dus gesloten en brengen de leraren dat wat ze de kinderen dagelijks leren in de praktijk. "Wereldoriëntatie en de relatie met anderen is het hart van ons onderwijs. Onze school is de samenleving in het klein. Bij de kinderen, maar ook bij de groepsleiders."

Dus gaan de handen woensdag uit de mouwen in Het Spectrum. In Vreedonk en de Sterrenlanden helpen de docenten bij een zangochtend en dansmiddag met dementerenden, in het Sterrenwiel worden nagels gelakt en op de Prinsemarij helpen ze bij een warme maaltijd.

De keuze voor deze zorginstantie was simpel, ook bovenbouwleerlingen van De Driehoek zijn hier regelmatig actie. De docenten leggen het werk neer omdat ze willen dat het lerarentekort aangepakt wordt, de werkdruk lager moet en de salarissen omhoog.

Met de toegezegde 460 miljoen komt er volgens docenten geen blijvende oplossing. Het bedrag dat door het kabinet is toezegd is niet structureel. Op de landelijke actiesite van het onderwijs staat aangegeven welke scholen er woensdag dicht zijn in verband met de stakingen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)