Stakende leraren lopen een dagje mee in de zorg

Niet alle leerkrachten gingen de straat op woensdag om te staken. Docenten van basisschool De Driehoek hielpen vandaag een dag in de zorg. Onder andere bij zorgcentrum De Sterrenlanden in Sterrenburg. Daar gooiden ze met de bewoners een middagje de heupen los.

Het is niet de eerste keer dat het onderwijs staakt. En volgens directeur Karin Knaap staan alle docenten graag voor de klas, maar als er niet gestaakt wordt, worden ze niet gehoord. Wel wilden de leraren deze dag in de praktijk brengen wat ze hun leerlingen dagelijks leren.

De Driehoek is een JENA-planschool en die krijgen mee iets te willen doen voor de samenleving. Daarom lopen zij een dagje mee.", legt Knaap uit.

De docenten leggen het werk neer omdat ze willen dat het lerarentekort aangepakt wordt, de werkdruk lager moet en de salarissen omhoog. Door het negatieve nieuws rondom het onderwijs zijn volgens Knaap ook veel mensen bang om voor het vak te kiezen, daarom is het ook nodig dat de overheid stappen onderneemt.

De onderwijsbond AOb dreigt met nieuwe stakingen als er geen structureel geld voor het onderwijs komt. Minister Slob heeft gezegt dat hij vooralsnog niet van plan is om extra geld toe te zeggen aan het onderwijs.

www.youtube.com/watch?v=dizsL6Q0lbU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)