Stakingen Chemours gaan door: Blijkbaar is de werkgever niet onder de indruk

Werknemers van Chemours zetten hun staking voor een nieuwe cao door. Al sinds vrijdagmiddag draait de fabriek van het chemiebedrijf aan de Baanhoekweg op een laag pitje.

Er zijn helemaal geen gesprekken, zegt FNV-bestuurder Nurettin Altundal. “Blijkbaar is de werkgever nog steeds niet onder de indruk van de actiebereidheid van onze leden. We zijn vrijdag begonnen met staken."

Daarmee wilde de vakbond een duidelijk signaal geven aan Chemours, maar die ziet volgens Altundal niet in dat zij de acties echt menen. "Om ons doel te bereiken zijn we maandag toch verder gegaan met staken en we gaan door tot de werkgever met ons gaat overleggen en met een beter bod komt.”

Hogere salarissen
De cao van Chemours liep in juni al af. Een eindbod van het bedrijf werd eerder door de leden afgewezen. Vakbond FNV stelde vervolgens een ultimatum tot vrijdag om onder meer een loonsverhoging van 5 procent af te dwingen.Maar het gaat niet alleen om de salarissen. Ook de beoordelingstoeslagen moeten beter en de jeugdschaling moet worden afgeschaft.

Bij het bedrijf werken ongeveer 500 mensen. Daarvan hebben ruim 100 mensen het werk neergelegd, maar zij zijn wel in het bedrijf aanwezig.

“We hebben met Chemours overleg gehad over de veiligheidsbezetting. Onze leden zijn in het kader van die bezetting wel aanwezig in het pand maar werken in principe niet”, legt Altundal uit.

Hoelang de stakingen precies duren weet Altundal zelf ook niet. Het is aan Chemours om een goed bod te doen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)