Stakingen Chemours gaan door

Werknemers van Chemours zetten hun staking voor een nieuwe cao door. Al een week draait de fabriek van het chemiebedrijf aan de Baanhoekweg op een laag pitje.

Er zijn helemaal geen gesprekken, zegt FNV-bestuurder Nurettin Altundal. “Blijkbaar is de werkgever nog steeds niet onder de indruk van de actiebereidheid van onze leden. We zijn vrijdag begonnen met staken. Wel is er intern mailcontact over de staking, maar meer ook niet."

Daarmee wilde de vakbond een duidelijk signaal geven aan Chemours, maar die ziet volgens Altundal niet in dat zij de acties echt menen. "Om ons doel te bereiken zijn we maandag toch verder gegaan met staken en we gaan door tot de werkgever met ons gaat overleggen en met een beter bod komt.”

De cao van Chemours liep in juni al af. Een eindbod van het bedrijf werd eerder door de leden afgewezen. Vakbond FNV stelde vervolgens een ultimatum tot vrijdag om onder meer een loonsverhoging van 5 procent af te dwingen.Maar het gaat niet alleen om de salarissen. Ook de beoordelingstoeslagen moeten beter en de jeugdschaling moet worden afgeschaft.

Bij het bedrijf werken ongeveer 500 mensen. Daarvan hebben ruim 100 mensen het werk neergelegd, maar zij zijn wel in het bedrijf aanwezig.

Hoelang de stakingen precies duren weet Altundal zelf ook niet. Het is aan Chemours om een goed bod te doen.

www.youtube.com/watch?v=JUaOniHGIDg

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)