Start Nederlands veldritseizoen in Dordt bij GP Cees Sint Nicolaas

Naast en op het wielerparcours van Wielerclub de Mol wordt zondag 29 september de tiende Grote Prijs Cees Sint Nicolaas verreden. Voor een aantal internationale toppers is dit de start van het Nederlandse veldritseizoen.

Ruim driehonderd veldrijders zullen in meerdere klassen strijden om de overwinning. In de Damesklasse is wereldkampioen Inge van der Heijden en Europees kampioen Ceylin del Carmen Alvarado favoriet. Zij krijgen concurrentie van onder andere Yara Kastelijn, Puck Pieterse en Lorena Wiebes, die onlangs op de weg nog twee etappes in de Boels Ladies Tour won.

De in Papendrecht wonende Lucas Janssen is een van de kanshebbers bij de Junioren. Stan Godrie, Pim Ronhaar en Maik van der Heijden zijn drie van de favorieten bij de Elite/Beloften en voormalig profrenner Erik Dekker doet mee in de Mastersklasse.

De Grote Prijs Cees Sint Nicolaas wordt voor de tiende keer verreden en heeft zijn naam te danken aan de ex-wielrenner die na een carrière van negen jaar tijdens de Ronde van Zuid-Holland overleed.

Het evenement aan de Vogelaarsweg is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie, bekijk https://gp-ceessintnicolaas.nl/

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)